onsdag 29. oktober 2008

Høst, snart jul.

Høsten er fin. Jeg liker egentlig høsten veldig godt, med mørket som kryper igjennom vinduene halv seks på kvelden, de nydelige fargene i den kjølige høstsola, piskregnet på ruta og stormen som uler rundt veggene når vi har lagt oss for kvelden... Alt dette er jo veldig koselig, så lenge man slipper å gå tur med hunden når det værste står på. Inne blir det så kost med stearinslys og litt ekstra varme på varmepumpa, og skal vi ha det skikkelig hyggelig fyrer vi opp i peisen.
Det er en lun og god stemning i huset, og jeg føler en ro i kroppen. Det er mange gode ting med høsten, men det beste av alt er at nå er det snart jul!!
Jeg er ekstremt glad i jula og begynner somregel forberedelsene allerede fra oktober. (I år har jeg blitt noen få uker forsinka, men det har vært andre artige ting å ta seg til om dagen...) Når oktober er godt i gang er tiden inne for å tenke på alt som skal lages først. Hva skal julekort-temat være i år og hvordan skal jeg pakke inn julegavene. Og skal i såfall julekort og gavepapir matche?
Det er mye å ta stilling, OG hensyn, til, men det er altså der julemorroa begynner. Så etterhvert når jeg har fått den rette julefølelsen, kan planlegginga av gavene begynne. Her prøver jeg også å tenke nøye igjennom, selvom det ikke alltid lar seg gjøre å finne den "perfekte" gaven. Man gjør så godt man kan hvertfall, det værste som er er å løpe rundt i siste liten for å røske med seg ett eller annet! Sånn kan vi ikke ha jula vår, jeg prøver alltid å holde på "nå-er-det-advent-og-vi-har-bare-hyggelige-ting-igjen-å-gjøre" regelen. Og ingenting er bedre enn når alt klaffer og det står bare julebakst og pynting igjen til 2.advent.
Da er det nok engang tid for å få ro i kroppen, synke ned i sofa'n forran peisen med stearinslys på bordet mens Nat King Cole synger "The Christmas song" her midt i stua....
Jeg kan nesten ikke vente!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hurra for deg!
Det er jaggu stas med hyggelige kommentarer!!